Infrarood thermometer

26.50

Deze infrarood thermometer gaat tot 550 graden en is daarmee uitstekend geschikt om je temperatuur van je stenen vloer (of koepel) te meten. Daarnaast is het ook de ideale thermometer om je deegtemperatuur tijdens het kneden te controleren. Een 9 volt batterij is bijgeleverd.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Met een infrarood thermometer meet je de temperatuur van een oppervlakte, zoals je vloer/pizzasteen. Zo weet je of je steen heet genoeg is om pizza’s op te bakken. Ook kun je hem gebruiken om je deegtemperatuur te controleren.

Oventemperatuur meten

Een pizza bak je het beste op een stenen vloer. Vrijwel alle houtovens hebben zo’n vloer. Bak je thuis in een normale oven, dan kun je een pizza steen kopen en deze met de oven mee verwarmen. De infrarood thermometer helpt je om te bepalen of de oven heet genoeg (of te heet) is. Het bakken bij de juiste temperatuur is erg belangrijk. Is de vloer niet heet genoeg dan blijft je bodem wit. In het meest extreme geval blijft zelfs je pizza plakken aan de vloer. Bij een te hoge temperatuur van de vloer wordt je bodem vrijwel direct zwart.
De infrarood meter kan gebruikt worden om de temperatuur van de vloer te controleren en om de temperatuur van de koepel te meten in geval van een traditionele steenoven met stenen koepel. Door te cotroleren of de koepel overal even warm is weet je of je oven gelijkmatige warmte uitschaalt en daarmee een gelijkmatig bakresultaat geeft.

Deeg meten

Tijdens het kleden van het deeg speelt temperatuur een grote rol. Hoe warmer het deeg hoe sneller de gist in je deeg werkt. Als je lange rijstijden wilt hanteren (bijvoorbeeld 24 uur of langer) dan wil je een lage deegtemperatuur (20 graden bijvoorbeeld). Wil je snel rijzen dan wil je meer richting de 27 graden. Met de infrarood thermometer kun je tijdens het kneden je deeg temperaturen.